Viskaalin nyt

Nykyinen Viskaalin syntyi vuonna 2010, kun maaseutua, hyvää ruokaa ja ennen kaikkea hyviä raaka-aineita ja paikallista ruokakulttuuria arvostava aviopari Heikki Räinä ja Tuula Kukkola-Räinä osti Viskaalin tilan. Kun mukaan on tarttunut vielä samalla intohimolla varustettuja tekijöitä, tehdään Viskaalissa nyt kovasti työtä ja ideointia, joiden avulla suomalaisen ruuan ja raaka-aineiden herkkusanomaa viedään eteenpäin.

Viskaalin aiemmin

Viskaalin tila on perimätiedon Oulujokilaakson vanhimpia tiloja. Aikanaan se on ollut maaviskaalitila ja toiminut käräjäpaikkana. Isonvihan aikaan sen kellareissa säilytettiin Oulun kaupungin arkistoja.

1960-luvulta asti tunnettu Viskaalin tila tuli tunnetuksi siitossonneistaan ja oli yli 40 vuotta merkittävä maatalouden toimija koko Pohjois-Suomessa. Se on tuottanut spermaa pohjoissuomalaisten ja parhaimmillaan puolen Suomen karjankasvattajien jalostustarpeisiin.

Spermantuotannon lopettamisen jälkeen vuonna 1996 tila jatkoi sonnien kasvatusasemana, kunnes sen vuoden 2010 alussa ostanut VikingGenetics Finland Oy päätti siirtää kasvatusasematoiminnan Hollolaan Etelä-Suomeen ja laittoi tilan myyntiin. Alkoi uuden Viskaalin aika.

© 2014 Viskaalin