Laadukasta lähilihan tuotantoa

Limousin-pihvikarjan tuotantoon erikoistunut Viskaalin tila sijaitsee Muhoksella, Oulun rajalla, Oulujoen varrella.  Tilalla kasvatetaan Limousin-karjaa ja kasvatusvasikoita myös muilta tiloilta. Tavoitteena on tuottaa korkealaatuista lihaa eettisesti kestävällä periaatteella.

Lihan suoramyyntiä

Viskaalin tilalla tuotettu ja tilan teurastamossa teurastettu liha leikataan käsityönä. Pienessä lihanjalostamossamme lihasta valmistetaan käsityönä makkaroita ja palvataan leppäsavu-uunissa erilaisia palvituotteita. Viskaalin tuorelihaa, makkaroita ja palvituotteita myydään lähes kaikissa Pohjois-Suomen S- ja K-ketjun kaupoissa, Halpahalleissa ja muissa vähittäiskaupoissa. Lisäksi Viskaalissa on tehtaanmyymälä ja Oulussa ja Raahessa Pulla-Pirtin leipomomyymälöiden yhteydessä Viskaalin tuotteiden myyntipiste.

Oulujokilaakson vanhimpiin tiloihin kuuluva Viskaalin tila siirtyi nykyisen isäntäparin omistukseen tammikuussa 2011.  Sitä ennen Viskaali toimi osuuskunnallisena siitosasemana lähes 40 vuotta. Sanotaankin, että lähes koko Pohjois-Suomen nautakarjakannan juuret johtavat Viskaaliin.

© 2014 Viskaalin