Neljän pohjoissuomalaisen ruokatalon Pohjoispohjalainen Juhlamenu juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

 

Neljä pohjoispohjalaista elintarvikeyritystä juhlistavat 100-vuotiasta Suomea pohjoispohjalaisella menukokonaisuudella, joka koostuu kunkin ruokatalon tuotteista. Kalaliike Hätälän, Leipomo-konditoria Pulla-Pirtin, elintarvikkeiden valmistajan Kasvishovin sekä Viskaalin tilan, teurastamon ja lihanjalostamon yhteiseen menuun kuuluu kalaa, karjalanpaistia, majoneesiherkkua, ruisleipää, ohrarieskaa ja marjoja.


ks. menu: http://kasvishovi.fi/reseptit/pohjoispohjalainen-juhlamenu/Kaikkien neljän yrityksen ammattilaisten yhdessä suunnittelemaan menuun on valittu pohjoispohjalaisen ruokaperinteen mukaisia makuja. Mukana ovat tietysti rieska ja lohi, Suomen kansallisruuaksi valittu ruisleipä sekä kansallisruokakilpailun kärkijoukoissa ollut karjalanpaistikin.

”Haluamme paitsi juhlistaa kotimaamme syntymäpäivää, myös tarjota alueemme ihmisille vaivattoman tavan hankkia ainekset ja valmistaa pohjoispohjalainen juhlamenu. Sitä voi tarjota esimerkiksi juhlapöydässä vaikka itsenäisyyspäivänä, ulkomaisille vieraille tai ihan arki-iltanakin. Tärkeintä on istua rauhassa yhdessä pöytään ja nauttia”, Viskaalin yrittäjä Tuula Kukkola-Räinä sanoo.

”Samalla muistutamme alueemme ihmisille, kuinka monipuolisia elintarvikeyrityksiä alueellamme toimii. Me neljä yritystä yhdessä työllistämme yhteensä yli 400 henkilöä ja kun raaka-aineetkin tulevat pääosin lähialueelta, olemme aidosti pohjoispohjalaisia yrityksiä”.


Menun aineksia myyvät alueen lähikaupat. Hätälän, Pulla-Pirtin, Kasvishovin ja Viskaalin konsulentit myös maistattavat tuotteita marraskuun aikana alueen ruokakaupoissa.