Ylikypsää naudan poskea Burgundin tapaan

6 hlölle


(Resepti: lihamestari Antti Sepänheimo)

 

1 kg naudan poskilihoja isoina kuutioina tai kokonaisena

2 dl punaviiniä

3 - 5  kpl isoja herkkusieniä

1 iso porkkana paloina

1 kpl varsiselleriä paloina

1 sipuli kuutioituna

0,5 litraa lihalientä

Suolaa, timjamia, mustapippuria

2 dl tomaattipyreetä

80 g palvipekonia

50 g hillosipuleita

 

Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen kokkausta. Kuumenna öljy pannulla ja paista poskiin kaunis väri ja mausta lihat samalla. Siirrä posket uunivuokaan. Älä puhdista pannua. Ruskista pekonit ja hillosipulit ja tomaattipyre ja lisää vuokaan. Kaada viini pannulle ja anna kiehahtaa. Kaada viini vuokaan poskien päälle. Kuori ja pilko kasvikset reiluiksi paloiksi ja lisää ne uunivuokaan. Peitä lihat ja kasvikset lihaliemellä ja hauduta 95-asteisessa uunissa 6 tuntia tai kunnes posket tuntuvat haarukalla painettaessa täysin kypsiltä. Tarjoa kuohkean perunamuusin kera.