CARPACCIO VISKAALIN NAUDAN SISÄFILEESTÄ

(4-6 hlölle)


Italian vastine tartar-pihville, Carpaccio tuo naudan sisäfileen herkullisuuden parhaiten esille. Sopii hyvin alkupalaksi tai pääruuaksi esimerkiksi kylmälle aterialle.


500 g pala Viskaalin naudan sisäfilettä

sormisuolaa, pippuria

3 rkl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

rucolaa 50 g

Parmesan-juustoa lastuina

1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä


1. Kääri puhdistettu sisäfilee tiukasti kelmuun ja pakasta 1–2 tunniksi. Ota liha pakkasesta ja leikkaa se terävällä veitsellä erittäin ohuiksi viipaleiksi.

2. Asettele viipaleet lautasille ohueksi kerrokseksi. Voit painella lihaa vielä ohuemmaksi lautasta vasten esimerkiksi lusikalla.

3. Ripottele lihan päälle suola ja mustapippuri. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu, pirskottele seos lihoille.

4. Lisää päälle rucola, pinjansiemenet ja parmesaani. Tarjoile heti.