Hevosenpaisti

6 henk.

 

Hevosen sisä-, tai paahtopaistia n. 1 kg

suolaa

mustapippurirouhetta

valkosipulin kynsiä 2 kpl

demi-glacekastiketta 4 dl

punaviiniä 2 dl

mustapippurirouhetta

kylmää voita 2 rlk

 

Hiero paistin pintaan hienonnettua valkosipulia, suolaa

ja pippuria.

 

Laita paistiin paistomittari ja kypsennä

paistia 150ºC uunissa, kunnes sisälämpötila on 50ºC.

 

Keitä kastikepohjaa, viiniä ja mustapippuria kunnes

jäljellä on noin 4 dl kastiketta.

 

Kun paistin sisälämpö on 50ºC, ota se pois uunista ja peitä foliolla ja pyyhkeellä.

Anna paistin levätä viidestä kymmeneen minuuttia ja leikkaa se sen

jälkeen ohuiksi viipaleiksi.

 

Vatkaa voi kastikkeen joukkoon

ja tarjoa paisti kastikkeen, paistettujen perunoiden

ja keitettyjen kasvisten kera.

 

(resepti: Suomen Hippos)