Hevosenliha on punaista lihaa parhaimmillaan. Varsinkin Ranskassa sitä syödään talvella lihan rautapitoisuuden ja ruokaisuuden vuoksi. Hevosenliha on aina mureaa ja vähärasvaista. Kokeile ja ihastu!


Viskaalin hevosen paahtopaisti


(Resepti: Antti Pirttikoski)


Hevosen paahtopaisti (kokonainen tai n. 1,5 kg pala)

Suolaa


Voimarinadi:

Voita n. 50-150 g paistin koosta riippuen

Persiljaa

Rosmariiniä

Timjamia

Valkosipulia

Mustapippuria


Hiero paistin pintaan reilusti karkeaa suolaa ja kääri liha tiukasti tuorekelmuun. Anna tekeytyä paistin koosta riippuen 1-2 tuntia. Valmista sillä aikaa voimarinadi. Sulata voi pannussa ja sekoita mausteet siihen. Sekoita mausteet tahnaksi voin kanssa esim. sauvasekoittimella ja hiero lihan pintaan paistin suolautumisajan jälkeen.

Lämmitä uuni 150-asteiseksi, laita paistiin paistimittari ja paista, kunnes lihalämpömittari näyttää 58 astetta, jolloin paisti jää sisältä murean vaaleanpunertavaksi. Anna paistin vetäytyä foliossa noin tunti ennen leikkaamista.