Jääpaisti Limousin-lihasta

n. 1,5 -2 kg sisä- tai paahtopaistia

2,5 dl vettä

1 rkl etikkaa

0,5 dl suolaa

2 rkl kokonaisia pippureita

3 kpl laakerinlehtiä

1-2 tl kynteliä, rakuunaa tai muita kuivayrttejä

 

Kuumenna uuni lähes 100 asteeseen. Kääri jäinen paisti folioon ja laita uuniin illalla. Unohda paisti uuniin yöksi.

Tee mausteliemi kiehauttamalla kaikki aineet keskenään niin, että suola liukenee liemeen. Jäähdytä liemi.

Ota aamulla paisti uunista ja upota liemeen kokonaan. Anna marinoitua liemessä useampi tunti.

Ota paisti marinadista ja kuivaa. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja nauti pääruokana esim. kuumien vihannesten kanssa tai kylmänä leikkeleenä.