Sisältä vaaleanpunainen, murea naudan paisti on herkullinen ja näyttävä valinta viikonlopun aterialle tai vaikka vieraille.  Lisukkeet voi valita ruokailijoiden makujen mukaan. Paistin kanssa sopivat niin perunamuussi kuin ruskea kastike. Tässä kaksi ohjetta valmistukseen.


OHJE 1

Naudan paahtopaisti Viskaalin tapaan
6 henkilölle

1,5–2 kg:n Viskaalin naudan paahtopaisti
1 kg porkkanaa, selleriä, lanttua kuutioiksi paloiteltuna
ruokaöljyä
2 cm tuoretta piparjuurta raastettuna
200 g maustamatonta jugurttia
suolaa
mustapippuria

Nosta paisti huoneenlämpöön noin 1,5 tuntia ennen paistamista. Laita lihalämpömittari paistiin ja paista ensin 200-asteisessa uunissa ensin puoli tuntia, sitten 120 asteessa, kunnes mittari näyttää 55 astetta (jos haluat sisältä mehevän punertavan paistin) tai 75, jos haluat paistista kunnolla kypsän. Anna paistin vetäytyä foliossa noin puoli tuntia ennen tarjoamista.

Pyöräytä kuutioidut juurekset öljyssä ja paahda noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Mausta suolalla.

Sekoita raastettu piparjuuri, maustamaton jugurtti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nauti hyvässä seurassa.


OHJE 2

Viskaalin Naudan Paahtopaistin valmistus Piian tapaan

Ostoslista:
Viskaalin Naudan valmiiksi verkotettu paahtopaisti, voita, tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia, rosmariinia), porkkanaa, sipulia (ja valkosipulia)


Valmistusohje:
Ota paisti lämpenemään huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.

Pilko kasvikset uunivuokaan. Sulata voita kattilassa ja sekoita joukkoon tuoreita yrttejä. Nosta paisti vuokaan voitele voi ja yrttiseoksella paisti.  Työnnä paistomittari reunasta paistin keskelle.

Kypsennä kunnes mittari näyttää 60 astetta, paisti on mehukas ja leikkauspinta vaaleanpunainen, jos haluat kypsän paista 70 asteeseen.

Ota liha pois uunista ja laita levähtämään alumiinifolion alle 30 minuutiksi. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi poikkisyin. Tarjoile.

VINKKI: Vuokaan erottuneesta liemestä saat herkullisen kastikkeen lihalle.


joulupaisti naudasta