Kaijan lammaspata

500g lampaanlapaa, luullista tai luutonta
grahamjauhoja
voita
100g lanttua
2 porkkanaa ja pala selleriä
sipuli
pari valkosipulinkynttä
1 suolakurkku
(200g herkkusieniä)
400g tomaattimurskaa
(2tl minttua)
4tl yrttisuolaa,muutama mauste- ja mustapippuri

Liha irrotetaan luista, kuutioidaan, leivitetään ja ruskistetaan. 
Kuutioidaan kasvikset. Luut laitetaan savipadan pohjalle, lisä-
tään päälle ruskistetut lihakuutiot, mausteet, viipaloidut valko-
sipulinkynnet ja herkkusienet sekä kasvikset. Peitetään kaikki tomaattimurskalla. Laitetaan ensin noin 200 asteeseen kuumaan uuniin ja lasketaan lämpö hetken kulutta noin 100 asteeseen ja “unohdetaan” uuniin ainakin kolmeksi tunniksi. 

Lisäkkeenä esimerkiksi perunamuusia tai riisiä.

(Reseptin antoi Kaija Polso Polson Lammas Oy:stä)