KESÄKURPITSAA JA KYYTTÖJUUSTOA

 

noin 1 kg kesäkurpitsaa

4 kyytöngrillijuustoa (tai kyyttöjuustoa tai halloumjuustoa)

oliivi- tai rypsiöljyä

tuoreita tai kuivayrttejä (esim. kynteli, basilika, sitruunamelissa, minttu)

suolaa, pippuria

sitruunamehua ripaus

 

 

Paloittele pesty kesäkurpitsa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Grillaa tai paista paloja kummaltakin puolelta niin, että ne ruskistuvat hieman. Asettele palat laakealle vadille ja ripottele päälle suolaa, pippuria, öljyä, sitruunamehua ja yrtit. Grillaa vielä grillijuustot tai noin sentin paksuisiksi paloiksi paloiteltu halloumjuusto ja asettele ne kesäkurpitsojen päälle. Toista maustekerros ja nauti joko sellaisenaan tai grillatun lihan lisukkeena. Voit lisätä päälle myös paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä.