KURPITSAPIIRAKKA

 

Pohja

200 g voita

1 dl sokeria

3 dl speltjauhoja

2 rkl vettä

2 tl kanelia

ripaus suolaa

 

Täyte

Keltaisen (halloween)kurpitsan maltoa noin 300 g

(Noin 300 g saa joko yhdestä noin 800 g:n luomukurpitsasta tai kahdesta koverretun kurpitsan sisuksesta.)

2 munaa

1,5 dl hienoa  luomutäysruokosokeria

1 tl kanelia ja jauhettua inkivääriä

½ tl muskottipähkinää ja neilikkaa

2 dl Mimmin maustamatonta jogurttia

 

Nypi pohjan ainekset murumaiseksi seokseksi, lisää lopuksi vesi ja sekoita. Levitä taikina kapeareunaisen, n. 22 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan olla hetken jääkaapissa.

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Koverra ja paloittele sillä aikaa kurpitsa. Kypsennä kurpitsa vesitilkan kanssa keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta pehmennyt kurpista lopuksi. Kun uuni on kuumennut, kypsennä pohjaa noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.

 

Vatkaa munat, lisää sokeri, mausteet, kurpitsa ja jogurtti. Kaada täyte pohjan päälle ja kypsennä piirakkaa 175 asteessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä uunista ottamisen jälkeen ja nauti vaikkapa vaniljalla tai sitruunalla maustetun  kermavaahdon tai Mimmin vaniljajogurtin kanssa.