Lihakääryleet punaviinikastikkeessa

6 henk.

6 isohkoa sisäpaistiviipaletta

Paprikaa

Chiliä

Cheddaria

Porkkanaa

Suolaa, mustapippuria

Kastike

6 dl lihalientä

4 dl punaviiniä

n. 1 tl Mustaherukkahyytelöä

Suolaa, mustapippuria

(Maizenaa suurustamiseen)

Voita

 

Laita lihaliemi kiehumaan miedolla lämmöllä.

Lisää n. puolen tunnin kuluttua punaviini ja jatka keittämistä,

niin kauan että liemestä on melkein puolet haihtunut pois (kestää n. 45 min.)

Mausta hyytelöllä, suolalla ja pippurilla.

Suurusta tarvittaessa varovasti (kastike ei saa olla liian paksua)

Lisää n. ruokalusikallinen voita ihan lopuksi ja anna hetki tekeytyä.

 

Kastikkeen kiehuessa valmistele kääryleet.

Laita pihvit kahden kelmun väliin. Ja kaulitse varovasti pihvit kohtuullisen ohueksi.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa paprika, porkkana ja chili (chiliä maun mukaan) todella ohuiksi tikuiksi.

Laita kasvikset ns. poikittain pihvin päälle ja yksi siivu cheddaria.

Kääri rullalle ja kiinnitä coctail-tikuilla.

Ruskista kääryleitä hetki pannulla (väri pintaan).

Asettele kääryleet vuokaan ja kaada kastike päälle.

Paista uunissa n. 160°c n. tunti

Tarjoa kääryleet hyvän perunamuusin kera.

(resepti: Antti Pirttikoski)