Lihakeitto

4 henk.

n. 1 kg naudan lapaa tai rintaa

n. 2 l vettä

n. 10 kpl maustepippuria

2-3 laakerinlehteä

3-4 porkkanaa

1 pieni selleri

1 palsternakka

1 pieni lanttu

1 kuorimaton sipuli

2 kuorittua sipulia

n. 6 kpl perunaa

Suolaa

persiljaa

Huuhdo liha kylmällä vedellä ja laita kattilaan. Kaada päälle n. 2 l kylmää vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua muutaman minuutin ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.

Lisää pippurit, laakerinlehti, kuorimaton (pesty) sipuli, vähän persiljaa ja ripaus suolaa.

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari tuntia (huolehdi ettei vesi lopu kattilasta).

Ota liha liemestä ja paloittele mieleisen kokoisiksi paloiksi.

Siivilöi keitinliemi ja laita takaisin kattilaan (lisää tarvittaessa vettä).

Paloittele porkkana, selleri, palsternakka ja lanttu ja laita lihojen kanssa kiehumaan.

Anna kiehua n. vartti ja lisää paloitellut perunat ja sipulit.

Anna kiehua vielä parikymmentä minuuttia ja tarkista suola (lisää tarvittaessa).

Ripottele päälle persiljaa ja anna keiton olla hetken aikaa kannen alla tekeytymässä.