Mangoldiherkkuja

 

Mangoldikääryleet

 

15 kpl mangoldinlehteä (15 käärylettä)

2 dl kokonaisia tai rikottuja ohraryynejä

1-2 sipulia

suolaa, pippuria, yrttejä, esim. kynteliä

1 prk tomaattimurskaa

murskattua valkosipulia

(Sieniä, jauhelihaa, vihanneksia makusi mukaan)

 

1. Huuhtele mangoldit juoksevan veden alla. Irrota ja hienonna paksuimmat lehtiruodit täytettä varten. 

2. Kuori, paloittele ja ruskista sipuli öljytilkassa pannulla. Kypsennä ohra ohjeen mukaan, sekoita sipulin kanssa ja mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla. Voit lisätä täytteeseen myös esimerkiksi jauhelihaa, sieniä tai vihanneksia makusi mukaan.  

4. Levitä mangoldin lehdet työpöydälle, annostele niille täytemassaa niin, että keskikohta täyttyy ja kääri tiukoiksi kääryleiksi. 

5. Lado kääryleet uunivuokaan ja lisää valkosipulilla maustettu tomaattimurska päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa runsas puoli tuntia.

 

Lisäkemangoldi

 

100 g mangoldia

öljyä paistamiseen

1 sitruunalohko

mustapippuria, suolaa

valkosipulimurskaa

 

Huuhtele mangoldit ja revi lehdet noin 3-4 osaan. Paista lehtiä hetki öljyssä niin, että ne pehmenevät, lisää mausteet ja kuumenna. Tarjoa esimerkiksi lihan tai kalan lisäkkeenä.