Viskaalin PASTRAMILEIKE - Herkkuleike naudanlihasta

 

Viskaalin Pastramileike syntyi lihamestarimme, Rotisseur-kokki Antin ideasta yhteistyönä makkaramestariemme Leksan ja Anjan kanssa. Tämä kevyt, maustettu naudanlihaleike on saanut inspiraationsa New Yorkista ja sopii moneen tarkoitukseen: salaattiin, tapas-pöytään, leivän päälle tai pizzaan. Kokeile! 

 

Ruokaisa lounassalaatti 

(2 annosta)


Kokoa tämä ruokaisa salaatti vaikkapa eväsrasiaan lounaaksi töihin.

1 pkt (120 g) Viskaalin Pastramileikettä

20 kirsikkatomaattia

1 punainen ja 1 keltainen paprika

1 punasipuli

Vihreää salaattia

uoretta pinaattia tai rucolaa

Majoneesikastike


Pese ja käsittele paprika ja punasipuli. Paloittele ne kuutioiksi ja paahda kevyesti uunissa n. 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes hieman pehmeitä. Kokoa salaatti. Revi pohjalle vihreä salaatti ja pinaatti tai rucolaa, lisää kirsikkatomaatit, paahdetut vihannekset ja lopuksi revi pastramileikkeet päälle. Lisää majoneesi ja nauti.

Voileipä Pastramileikkeestä New Yorkin tapaan


New Yorkin vanhojen juutalaiskorttelien delit ovat kuuluisia Reuben-leivistään. Tässä ohjeessa kyseisen leivän perusraaka-aineet on korvattu vastaavilla pohjoissuomalaisilla aineksilla.


Viskaalin Pastramileikettä

Ruisvehnälimppua tai vastaavaa sekalimppua

Hapankaalia

Juustoa (kerma, gouda, emmental)

Sinappia

Majoneesia


Leikkaa limppu vajaan sentin viipaleiksi. Voitele leivät sinapilla ja kerrosta päälle ensin pastramileikettä, majoneesia, hapankaalia ja juusto. Laita toinen viipale päälle ja lämmitä kevyesti parilalla tai uunissa. Nauti.