Saksalainen perunasalaatti

6 keskikokoista perunaa

Puolikas purjo

Kapris-marjoja

½ l lihalientä

1 dl öljyä

1 rlk omenaviinietikkaa

1 rlk sokeria

suolaa ja mustapippuria

 

Pese perunat ja keitä kuorineen. Lohko kypsät perunat kuorineen lihaliemeen maustumaan n. tunniksi.

Sekoita etikka, sokeri ja ripaus suolaa, sekä pippuria. Lisää öljy voimakkaasti sekoittaen.

Ota perunat lihaliemestä ja kaada kastike päälle. Lisää pilkottu purjo ja kaprikset ja sekoita hellästi.

 

Italialainen perunasalaatti

6 keskikokoista perunaa

1 sipuli

n. 1 dl mustia oliiveja

n. 1 dl vihreitä oliiveja

1 dl öljyä

1 rlk sokeria

suolaa ja mustapippuria

Timjamia

Keitä kuoritut perunat ja viipaloi n. ½ cm:n viipaleiksi.

Viipaloi sipuli ja sekoita perunoiden ja oliivien kanssa.

Tee kastike kuten edellisessä ja sekoita hellästi salaattiin.

(kypsä peruna vaatii hellää käsittelyä)

 

Tarjoa salaatit hyvien makkaroiden - kuten Viskaalin nakkien kera..