Pullet beef

n. 1 kg naudan etuselkää

2 sipulia

2 porkkanaa

karkeaa merisuolaa

mustapippuria

vettä

aikaa riittävästi 

 

Hiero etuselän pintaan reilusti merisuolaa ja kääri liha tiukkaan pakettiin tuorekelmulla.

Anna lihan olla huoneen lämmössä n. kaksi tuntia.

Pyyhi suola pois ja ruskista liha kevyesti joka puolelta.

Ripsauta pinnalle pippuria maun mukaan.

Laita liha vuokaan ja lisää vettä n. kolmasosaan lihan korkeudesta.

Liha uuniin n. 115 asteeseen reiluksi tunniksi. Ja lisää paloiteltu sipuli ja porkkana.

Jatka paistamista vielä n. 5-6 tuntia.

Maustekastike

1 dl siirappia

1 dl sokeria

½ dl punaviinietikkaa

½ dl soijakastiketta

1 chili, pieneksi silputtuna

3 valkosipulin kynttä murskattuna

1 dl tomaattisosetta

1 dl vettä (tai paistolientä lihan viereltä)

suolaa

Lihan paistuessa keitä kastike valmiiksi.

Pilko chili ja valkosipuli ja laita kaikki aineet suolaa lukuunottamatta kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä n. tunti ja tarkista suola.

Kun otat lihan pois uunista, niin nosta liha puhtaaseen astiaan ja kaada kastike päälle ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

(Resepti: Viskaalin lihamestari, Rotisseur Antti Pirttikoski)