Punajuurijuustovuoka

1 kg punajuuria
2 dl kermaa
200 g mietoa juustoa, esim. Arctic Milkin Lunsmanni kartanon kermajuusto tai Luolamaan Luomun vuohentuorejuusto
yrttejä, suolaa, mustapippuria

Pese ja kuori punajuuret ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Raasta juusto. Lado sen jälkeen ainekset päällekkäin –kerros punajuurta, tilkka kermaa, annos juustoraastetta ja mausteet voideltuun uunivuokaan. Jätä päällimmäiseksi kerma ja juusto. Paista vuokaa 200 asteessa uunin alatasolla, kunnes punajuuret ovat pehmenneet. Voit peittää vuoan esimerkiksi kannella tai foliolla lopussa, ettei pinta ruskistu liikaa. Huom. anna vuoan vetäytyä rauhassa uunista ottamisen jälkeen, niin neste imeytyy punajuuriin.