GRILLIVALMIIT NAUDAN RIBSIT

 

Viskaalin kesäuutuus grillivalmiit naudan ribsit ovat nopeaa ja takuulla herkullista niille, jotka haluavat grilliin vaihtelua. Sopivasti rasvaa sisältävät, pihvikarjan kyljestä otetut ribsit on palavattu kevyesti ja ovat siis jo grillausta vailla valmista syötävää.


Grillatessa rasva sulaa ja tekee ribseistä loistavaa amerikkalaistyppistä BBQ -kulttuurintyylistä tarjottavaa kesäpöytään.



Viskaalin naudan ribsit glaseerattuna viski-voilla

 

 

Glaseeraus: puoli desiä voisulaa ja 1 rlk hyvää viskiä (konjakki käy, jos ei pidä viskistä). Voitele pari kertaa paiston aikana puoleltansa.


Grillaa miedolla hiilloksella n. 15 min.

 

 

Barbeque-kastike

 

3 dl lihalientä

3 dl vettä

1 dl siirappia, tai hunajaa

½ dl soijaa

1 dl tomaattipyrettä

1 chilipalko

2 valkosipulin kynttä

1 sipuli


Laita vesi, lihaliemi, siirappi ja pieneksi pilkotut sipulit kiehumaan. Anna kiehua n. puoli tuntia ja lisää soija, tomaattipyre ja pilkottu chili. Jatka keittämistä niin kauan, että kastike alkaa sakenemaan. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä n. kymmenen minuuttia. Tarjoa vaikka kypsän lihan kastikkeena, tai käytä marinadina.