Tiedätkö, että me Viskaalissa olemme tällä hetkellä harvoja rössynvalmistajia koko Suomessa? Ja meistä se on paljon mainettaan parempi raaka-aine.

 

Kokeilimme perinteistä kouluruokaa rössypottuja hieman uudella tavalla. Vaihdoimme siankyljen omaan Viskaalin pekoniin, lisäsimme keittoon siihen varsiselleriä ja tavallista enemmän porkkanaa. Herkkua tuli. Suosittelemme!

 

VISKAALIN RÖSSYPOTUT


6 hlölle


Pala (n. 300 g)

Viskaalin rössyä

Puoli pakettia (n. 90 g) Viskaalin pekonia

6 pientä perunaa

5 keskikokoista porkkanaa

2 keskikokoista sipulia

3 vartta varsiselleriä

vettä

suolaa, mustapippuria

persiljaa tai lipstikkaa

 

Paloittele esimerkiksi saksilla pekoni pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi vihannekset. Kuutioi rössy. Paista pekonia pannulla ja kun rasva sulaa, paista siinä myös vihannekset ja rössy kevyesti. Kaada kattilaan ja lisää vettä niin, että sisältö peittyy juuri ja juuri. Keitä keittoa niin kauan, että vihannekset ovat kypsiä. Mausta ja nauti!

 

HOX. Keitto on melkein parempaa seuraavana päivänä!