Sienisalaatti

(Roitisseur Antti Pirttikoski)

200 g Suolasieniä

1 Sipuli

 ½ dl Kuohukermaa

½ dl Kermaviiliä

Valkopippuria

 

Huuhtele sienet hyvin ja pilko pieneksi. Kuori sipuli ja hakkaa pieneksi. Vaahdota kerma kevyesti, lisää muut raaka-aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

 

SIENIKASTIKE
8suppilovahvero, tatit, rouskut, kaikki käy)

50 g voita

2 rl vehnäjauhoja

2dl kermamaitoa (rasvainen maito)

1 pieni sipuli

1 dl sieniä pienittynä

suolaa

mustapippurirouhetta

 

Sulata voi kattilassa ja lisää pienitty sipuli. Anna sipulin pehmentyä hetki ja lisää jauhot. Sekoita hyvin ja lisää miato ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Lisää sienet ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa hyvän pihvin kanssa.

 

Viskaalin risotto

(4 henk. lisuke)

200 g viskaalin palvikylkeä

1 sipuli

1-2 tattia

1 paprika

2 dl Arborio risottoriisiä

Vettä

(valkoviiniä)

Voita

Suolaa, pippuria, persiljaa

 

Hyvä risotto tehdään miedolla lämmöllä hauduttamalla hyvistä raaka-aineista. Nestettä ei laiteta kaikkea kerralla, vaan lisätään vähän kerrallaan.

Kuutio palvikylki, sienet, sipuli ja paprika.

Sulata voi kattilassa ja lisää riisi, palvikylki ja sipuli. Pyörittele hetki voissa ja lisää vähän vettä. Anna hautua muutama minuutti ja lisää vettä, tai halutessasi valkoviiniä.

Jatka hauduttamista n. viisi minuuttia ja lisää tatit ja paprikat.

Lisää tarvittaessa vettä ja jatka hauduttamista (kokonaisaika n.puolituntia)

Mausta suolalla, pippurilla ja lopuksi tuoretta persiljaa ja nokare voita.

Tarjoa lisukkeena tai syö sellaisenaan parmesanin kera.