VISKAALIN JUUSTOKAKKU

Pohja:

100 g voita

1 1/2 dl sokeria (joko valkoista tai esim. luomuruokosokeria)

2 dl spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja

2 rkl tyrnikuitua

Täyte:

4 kananmunaa

2 dl sokeria (valkoista)

500 g täysmaitorahkaa

1 sitruunan mehu+raastettu kuori

2 tl vaniljasokeria tai veitsenkärjellinen vaniljaa vaniljatangosta

Koristeluun:

Tyrnihyytelöä

Valmistusohje:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja tyrnikuitu ja sekoita hyvin. Painele taikina jauhotetuin sormin halkaisiljaltaan 20 cm:n irtopohjavuokaan. Reunoilta noin 3 cm:n korkeudelle. Voit laittaa pohjalle leivinpaperia ja voidella reunat, niin kakku irtoaa helpommin vuoasta.

Pese sitruuna, rasta kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki täytteen osat hyvin keskenään ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Laita vuoan päälle foliota, ettei kakun pinta ruskistu liikaa. Paista kakku 175 asteessa noin tunti. Kun täyte vielä hyllyy noin tunnin paiston jälkeen, sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä noin vartti. Jäähdytä kakku, irrota vuoasta. Koristele tyrnihyytelöllä ja vaikkapa suklaamunilla tai pääsiäiskarkeilla.