Viskaalin lasagne

Viskaalin lasagne

n. 1 kg naudan jauhelihaa

1 pkt luomulasagnelevyjä

2 prk luomutomaattimurskaa

3-4 luomusipulia

2-3 luomuporkkanaa

 1 valkosipuli

(muskottia, punaviiniä)

2-3 rkl vehnäjauhoja

400 g juustoraastetta

n. 1 l maitoa

öljyä, voita

mustapippuria, suolaa, kynteliä

 

Kuori ja paloittele pieneksi sipulit ja porkkanat. Kuullota kasvikset ölyssä ja voissa. Lisää jauheliha ja ruskista sekin. Lisää lopuksi murskattu valkosipuli ja tomaattimurska, suola ja mustapippuri sekä kynteli. Tässä vaiheessa voit lisätä pannuun myös tilkan punaviiniä. Anna kastikkeen kypsyä hiljakseen noin 15 minuuttia ja tee silla aikaa valkokastike. Laita myös uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Ruskista voi ja lisää siihen noin 2 rkl vehnäjauhoja. Lisää myös maito ja vatkaa seosta niin, että ainekset sekoittuvat keskenään. Mausta ja sulata puolet juustosta kastikkeeseen.

Laita voideltuun lasgnevuokaan ensin jauhelikastiketta, sitten valkokastiketta ja päälle lasagnelevyjä niin monta kerrosta kuin vuokaan menee. Säästä päällimmäiseksi valkokastketta nii, että levyt peittyvät ja ripottele päälle liput juustosta. Paista uunissa noin 45 minuuttia uunin alatasolla. Jos pinta ruskistuu liikaa, laita päälle folio. Anna lasgnen vetäytyä noin 10 minuuttia, kun otat sen uunista. Nauti vaikkapa vihreän salaatin kera.