Viskaalin Lihapata

  • Naudan etuselkää, lapaa tai niskaa luullisena tai luuttomana noin 1,5 kg
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 dl punaviiniä
  • Vettä
  • Pala lanttua
  • 3-5 porkkanaa
  • 3 isoa sipulia
  • Puoli valkosipulia
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl merisuolaa
  • Yrttejä
  • Öljyä paistamiseen

Ota lihat huoneenlämpöön paria tuntia ennen ruuanlaittoa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paloittele liha sopivan kokoisiksi patapaloiksi, ruskista palat öljyssä kuumalla pannulla nopeasti joka puolelta ja siirrä pataan. Kiehauta pannulla punaviini, lisää tomaattimurska ja kaada lihojen joukkoon. Paloittele kuoritut sipulit ja juurekset myös sopiviksi patapaloiksi, murskaa valkosipulinkynnet ja lisää pataan. Lisää pataan vielä vettä niin, että nestettä on padassa vähän yli puoleenväliin. Mausta suolalla, sokerilla ja yrteillä.

Laita pata uuniin ja unohda sinne noin neljäksi tunniksi. Sekoita välillä, lisää nestettä tarvittaessa. Voit myös pienentää uunin lämpötilaa noin 150 asteeseen parin tunnin jälkeen.

Nauti vaikkapa ohraton tai perunamuusin ja salaatin kanssa.