Viskaalin perunavuoka

n. 1 kg perunoita (esim. Mikon luomuperunaa Van Gogh)

2-3 sipulia

puoli pulloa Ritvan Herkun Tervalööki-kastiketta

vettä

suolaa ja pippuria

kuivattuja yrttejä

 

Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori myös sipulit ja paloittele ne pieniksi. Sekoita kuumennettu vesi tervalöökikastikkeeseen, lisää maun mukaan suolaa ja pippuri (tai haluamaasi yrttimaustetta). Laita ainekset kerroksittain vuokaan: ensi perunaviipaleita, sipulia, sitten nestettä. Kaada lopuksi loput nesteestä vuokaan ja paista vuokaa uunin alatasolla noin tunnin verran. Jos paistat perunoita pidempään, lisää välillä päälle kansi tai foliota, ettei perunoiden pinta paistu liikaa. Anna vuoan vetäytyä hetki, kun otat se unnista, niin neste imeytyy kunnolla.