Yrttimarinoitu Viskaalin karitsan kare

4 kpl Viskaalin karitsan karetta

1 dl laadukasta oliiviöljyä

1 sitruuna

3 kynttä valkosipulia

1 pieni punasipuli

½ puntti timjamia

1 rkl hunajaa

2 rkl balsamiviinietikkaa

mustapippuria

hyppysellinen suolaa

 

Puhdista kareen luut rapsuttamalla veitsellä puhtaaksi. Poista lihasta enimmät kalvot mutta jätä lihan pinnassa oleva rasva tuomaan lihaan makua.

Raasta sitruunan kuori, hienonna punasipuli ja murskaa valkosipuli veitsellä leikkuulautaa vasten. Laita karitsan kareet muovipussiin muiden ainesten kanssa. Sulje pussi ja kääntele huolellisesti, jotta marinadi tarttuu lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia tai jääkaapissa vuorokauden ajan. Kääntele pussia muutaman kerran marinoinnin aikana, jotta liha maustuu kauttaaltaan.

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Ota kareet marinadista ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi. Valele kareet oliiviöljyllä ja mausta sormisuolalla. Paista kareet kuumalla pannulla minuutin puoleltaan. Nosta kareet uunivuokaan.

Kypsennä kareita uunissa sisälämpötilamittarin avulla, kunnes sisälämpötila 52 astetta. Ota kareet uunista ja kääri folioon vetäytymään. Anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia.

Leikkaa kareet luiden väleistä ja viimeistele sormisuolalla sekä mustapippurilla. Tarjoa esimerkiksi parsaohraton ja tzazikin kera.