Synttärivuosi, koronaa ja päästölaskentaa

Talviterveiset Viskaalista!

Täällä sitä sinnitellään. Väistellään kollegoja, pidetään maskeja, pestään käsiä, desinfioidaan pintoja ja toivotaan, että talo pysyy tältäkin osin tautivapaana loppuun saakka. Me kun emme pysty täällä pahemmin etätöitä tekemään.

Koronan tuomat erilaiset puhtaussäädökset ovat meille tuttuja, kun muutenkin toimimme koko ajan Ruokaviraston säädösten mukaan ja valvovien silmien alla. Listeria, salmonella ja muut tuoreita elintarvikkeita vaanivat bakteerit pidetään poissa tarkalla hygienialla, suojavaatteilla, siivouksella, käsienpesulla sekä säännöllisellä testaamisella. Onneksi niitä löytyy todella harvoin suomalaisista elintarvikkeista. Eiköhän me osata pitää yksi koronakin kurissa.

Mutta enpä olisi uskonut, millaista aikaa elämme nyt, kun kymmenen vuotta sitten aloitimme Viskaalissa toiminnan!

Paljon toki olemme saaneet aikaan. Tänään meillä tekee täällä lihatalon eli teurastamon ja lihatuotannon puolella töitä yli kymmenen työntekijää ja saman verran maatilalla. Yhteensä Viskaalin väkeä on lähes 30. Tuotteitamme on saatavana Pohjois-Suomen kaikkiin ruokakauppoihin ja kiitos teidän, ne on otettu hyvin vastaan. Olemme niin ylpeitä esimerkiksi KauraRyynäristä, jauhelihasta, Palvinaudasta ja tietysti lihaisasta Kyrsä-makkarastamme. Niissä ei tingitä lihasta!

Yksi suosituimpia tuotteitamme on muuten Palvinauta-leikkele, johon saimme uuden etiketinkin juuri ennen joulua. Palvinauta on tehty naudan pyöröpaistista ja palvattu aidolla leppäsavulla meidän palviuunissa. Se on kyllä hyvää! Suosittelen maistamaan!

Koronan tuoman poikkeusajan ohessa ajankohtaisena haasteena meillä Viskaalissa on kehittää sekä Viskaalin lihatalon että maatilan toimintaa kohti hiilineutraaliutta. Ekologisuus on alusta asti ollut keskeinen arvomme ja toimintatapamme, mutta nyt olemme ottaneet siinä taas uuden askeleen liittymällä mukaan hankkeeseen, jossa opimme laskemaan päästöjä. Kerromme lisää, kunhan homma etenee.

Tie hiilineutraaliuteen on pitkä, mutta sitä kohti mennään. Me kun isännän ja Viskaalin väen kanssa haluamme tarjota jatkossakin ruuan raaka-aineeksi aitoa pohjoissuomalaista punaista lihaa, jota saa syödä hyvällä omallatunnolla.

Niin. Kymmenessä vuodessa saimme paljon aikaan ja seuraavassa kymmenessä vuodessa sitten lisää. Mutta välillä juhlitaan. Heti, kun korona suo.

Herkullista talven jatkoa sinne lämmittävien lihapatojen äärelle! Muistakaa välillä käydä myös ulkona ainakin paistamassa makkaraa! 😁

 

Terkuin Tuula ja muu Viskaalin väki

Viimeisimmät