Maksaa keittiömestarien tapaan
Paistettu maksa saa tässä reseptissä seurakseen valkoviiniä ja sitruunaa. Maku yllättää. Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n Viskaalin ruokaa naudanlihasta -kirjaa varten annettu resepti on todellista gourmet-ruokaa.
PAISTETTTUA MAKSAA PICCATA
4-6 HENGELLE
800 G NAUDAN MAKSAA
5-6 DL VAHVAA LIHALIENTÄ (LÄMPIMÄNÄ)
2 DL VALKOVIINIÄ
REILUSTI HIENNONNETTUA LEHTIPERSILJAA
½ – 1 PRK (50G) KAPRIKSIA
2 SITRUUNAN MEHU
3-4 HOPEASIPULIA
ÖLJYÄ
VOITA
SUOLAA
MUSTAPIPPURIA
VEHNÄJAUHOA
Kuori ja LEIKKAA SIPULIT NOIN SENTIN PAKSUISIKSI RENKAIKSI JA KUULLOTA KASARISSA MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ, NIIN ETTÄ NE EIVÄT RUSKISTU. ALENNA LÄMPÖÄ JA ANNA HAUTUA KANNEN ALLA NOIN PUOLI TUNTIA.
PUHDISTA MAKSASTA KALVOT JA SUONET. LEIKKAA MAKSA OHUIKSI VIIPALEIKSI. JAUHOTA MAKSAVIIPALEET JAUHOISSA JA PAISTA NOPEASTI MOLEMMIN PUOLIN VOI-ÖLJYSEOKSESSA. OTA MAKSAT POIS PANNULTA, MAUSTA SUOLALLA JA PIPPURILLA.
LISÄÄ KUUMALLE PANNULLE VALKOVIINI JA VAHVA LIHALIEMI, ANNA KIEHUA HETKI JA LISÄÄ HIENNONNETTU PERSILJA, KAPRIKSET JA SITRUUNAN MEHU.
LAITA MAKSAT TAKAISIN PANNULLE HETKEKSI HAUTUMAAN, SAKEUTTAMAAN LIEMI KASTIKKEEKSI JA SAAMAAN MAKUA.
ANNOSTELE MAKSA LAUTASELLE KERROKSITTAIN HAUDUTETUN SIPULIN KANSSA.