Maksaa keittiömestarien tapaan

Paistettu maksa saa tässä reseptissä seurakseen valkoviiniä ja sitruunaa. Maku yllättää. Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:n Viskaalin ruokaa naudanlihasta -kirjaa varten annettu resepti on todellista gourmet-ruokaa.

PAISTETTTUA MAKSAA PICCATA

4-6 HENGELLE

 

800 G NAUDAN MAKSAA

5-6 DL VAHVAA LIHALIENTÄ (LÄMPIMÄNÄ)

2 DL VALKOVIINIÄ

REILUSTI HIENNONNETTUA LEHTIPERSILJAA

½ – 1 PRK (50G) KAPRIKSIA

2 SITRUUNAN MEHU

3-4 HOPEASIPULIA

ÖLJYÄ

VOITA

SUOLAA

MUSTAPIPPURIA

VEHNÄJAUHOA

 

Kuori ja LEIKKAA SIPULIT NOIN SENTIN PAKSUISIKSI RENKAIKSI JA KUULLOTA KASARISSA MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ, NIIN ETTÄ NE EIVÄT RUSKISTU. ALENNA LÄMPÖÄ JA ANNA HAUTUA KANNEN ALLA NOIN PUOLI TUNTIA.

PUHDISTA MAKSASTA KALVOT JA SUONET. LEIKKAA MAKSA OHUIKSI VIIPALEIKSI. JAUHOTA MAKSAVIIPALEET JAUHOISSA JA PAISTA NOPEASTI MOLEMMIN PUOLIN VOI-ÖLJYSEOKSESSA. OTA MAKSAT POIS PANNULTA, MAUSTA SUOLALLA JA PIPPURILLA.

LISÄÄ KUUMALLE PANNULLE VALKOVIINI JA VAHVA LIHALIEMI, ANNA KIEHUA HETKI JA LISÄÄ HIENNONNETTU PERSILJA, KAPRIKSET JA SITRUUNAN MEHU.

LAITA MAKSAT TAKAISIN PANNULLE HETKEKSI HAUTUMAAN, SAKEUTTAMAAN LIEMI KASTIKKEEKSI JA SAAMAAN MAKUA.

ANNOSTELE MAKSA LAUTASELLE KERROKSITTAIN HAUDUTETUN SIPULIN KANSSA.