Grillivinkit hanger steakille tai flank steakille
Flank steak eli kuve sekä hanger steak ovat litteitä, pitkäsyisiä naudanruhon osia, jotka sopivat erinomaisesti grillaukseen. Näillä Viskaalin lihamestari Antin ohjeilla onnistut.
Naudan hanger steak/flank steak grillissä ja Antin BBQ-kastike
1 naudan hanger steak tai flank steak (kuve)
Marinadi:
1 dl tyrnitäysmehua
1 dl rypsiöljyä
1 rkl BBQ-mausteseosta (esim. Mauste-Sallinen)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
BBQ-kastike
3 dl lihalientä
3 dl vettä
1 dl siirappia, tai hunajaa
½ soijaa
1 dl tomaattipyrettä
1 chilipalko
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
- Huuhtele ja kuivaa kuve. Poista kalvot, jos on.
- Sekoita marinadin ainekset.
- Laita marinadi ja kuve muovipussiin ja pyöritä kauttaaltaan. Anna maustua vähintään kolme tuntia tai esimerkiksi yön yli.
- Valmista BBQ-kastike: laita vesi, lihaliemi, siirappi ja pieneksi pilkotut sipulit kiehumaan. Anna kiehua puoli tuntia ja lisää soija, tomaattipyree ja pilkottu chili. Jatka keittämistä niin kauan, että kastike alkaa sakenemaan. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä noin kymmenen minuuttia.
- Kuumenna grilli ja pyyhi ennen grillaamista ylimääräinen marinadi pois.
- Grillaa kuvetta kuumassa grillissä kummaltakin puolelta noin viisi minuuttia ja laita hetkeksi vetäytymään. Kuve on parhaimmillaan roseena, jolloin lihan keskilämmön pitäisi olla noin 55-60°C.
- Leikkaa ohuiksi viipaleiksi hieman viistoittain, valele päälle BBQ-kastiketta.