Muhoksen kunnan resepti on lähiraaka-aineista tehty versio italianpadasta. Tästä padasta tykkäävät niin koululaiset kuin senioritkin.

Jauheliha-perunanuudelipata

 

4-6:lle

400 g jauhelihaa

450 g perunanuudelia (pakaste)

2 isoa porkkanaa

1 keskikokoinen punainen paprika

1 iso sipuli

100 g herneitä (pakaste)

1 rkl tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa

1 lihaliemikuutio

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl chilijauhetta

1 rkl pizzamaustetta

1 tl suolaa

 

  1. Kuori sipuli ja porkkana, poista paprikasta siemenet. Kuutioi vihannekset.
  2. Ruskista jauheliha.
  3. Freesaa kasvikset ruokaöljyssä. Lisää jauheliha sekä tomaattipyree ja -murska. Mausta.
  4. Lisää lopuksi perunanuudelit, sekoita ja kypsennä.
  5. Nauti esimerkiksi vihreän salaatin kera.