Muhoksen kunnan resepti on lähiraaka-aineista tehty versio italianpadasta. Tästä padasta tykkäävät niin koululaiset kuin senioritkin.
Jauheliha-perunanuudelipata
4-6:lle
400 g jauhelihaa
450 g perunanuudelia (pakaste)
2 isoa porkkanaa
1 keskikokoinen punainen paprika
1 iso sipuli
100 g herneitä (pakaste)
1 rkl tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
1 rkl pizzamaustetta
1 tl suolaa
- Kuori sipuli ja porkkana, poista paprikasta siemenet. Kuutioi vihannekset.
- Ruskista jauheliha.
- Freesaa kasvikset ruokaöljyssä. Lisää jauheliha sekä tomaattipyree ja -murska. Mausta.
- Lisää lopuksi perunanuudelit, sekoita ja kypsennä.
- Nauti esimerkiksi vihreän salaatin kera.