Nakkikastike - Arjen klassikko
Maistuisko nakkikastike muussilla? Viskaalin lihaisat, pääosin naudanlihaa sisältävät Herkkunakit sopivat oivallisesti tähän klassikkoruokaan. Viskaalin lihamestari Antin perusohjeella onnistut. Ja jokainenhan maustaa kastikkeen makunsa mukaan sinapilla, valkopippurilla, soijakastikkeella, ketsupilla...
NAKKIKASTIKE Antin tapaan
1 pkt Viskaalin Herkkunakkeja
1 pieni sipuli
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
n.7 dl mietoa lihalientä
2 tl tomaattipyrettä
suolaa
n. 6-8 kpl maustepippuria
nokare voita nakkien ja sipulin paistamiseen.
Pilko ja kuullota sipuli kevyesti voissa. Lisää paloitellut nakit ja anna hieman ruskistua.
Siirrä nakkisipuliseos hetkeksi syrjään.
Laita voi (n. 50 g) pannulle ja lisää jauhot. Sekoita puuhaarukalla koko ajan niin kauan, että on tasaisen kauniin ruskeaa.
Lisää pannuun kuumaa lihalientä samalla huolellisesti sekoittamalla, ettei jää paakkuja. Älä kaada koko määrää nestettä kerralla. Lisää tomaattipyrettä, maustepippurit ja anna kiehahtaa.
Lisää nakkisipuliseos ja anna hautua miedolla lämmöllä reilut kymmenen minuuttia.
Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Huomio, että nakeista irtoaa suolaa keitettäessä.
Lisämausta sinapilla, valkopippurilla, soijakastikkeella makusi mukaan, jos tahdot. Tarjoappa kunnon pottumuusin ja ruisleivän kanssa.