Paholaisen Rössykakku ja Rössypallot

Tuunaa Rössy! -kisan finaaliin päässee Paholaisen rössykakku ja Rössypallot oli Ravintola Unirestan edustajan, kondiittorimestari Sampo Kotajärven luomus. Erilaista ja maistuvaa. Sopii vaikkapa voileipäkakuksi. Kokeile!

Paholaisen rössykakku

 

-rössy                                           350g

-paholaisen hillo                         200g

-liivatelehti                                  2 kpl

-ruskistettu voi                           60 g

-suola

-vesi

-pippurisuola mausteseos

-chili explosion mausteseos

-texas pete-kastike

-paprikasiivu                                4 kpl

-balsamico glaze

-merisuolahiutale

-musta suola

 

 

Rössypallot

 

-Rössyä leikatessa syntyvää murua ja ylijäämäpaloja hienonnettuna              55g

-pippuriturejuustoa                                                                                                     40g

-paholaisen hilloa                                                                                                        25g

-bbq&grill mesquite mix mausteseos

-juustoraaste

-persilja

 

 

Tee ruskistettu voi ajoissa jäähtymään vaahdotettavaksi sopivaksi.

Sulata voi kattilassa, anna kiehua ja kuori pintaan tulevaa vaahtoa pois. Kun voi alkaa ruskistumaan, kaada se kylmään astiaan jotta ruskistuminen pysähtyy. Siirrä jäähtymään.

Leikkaa rössystä kolme ohutta levyä, kooltaan 10×7 cm.

Kostuta levyt hyvin ja useampaan kertaan pippurisuolalla, chili explosionilla ja texas pete-kastikkeella maustetulla vedellä.

Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista niistä sitten vesi pois ja liota ne kuumaan vesitilkkaan.

Kaada liivateseos ohuena nauhana paholaisen hillon sekaan ja sekoita hyvin ja nopeasti.

Levitä paholaisen hillo tasasesti rössylevyn, joka on asetettu muottiin taikka muottia korvaavaan esim. leivosrasiaan,  päälle. Kun hillo on hyydytetty liivatteella, sitä saadaan laitettua paksumpi kerros.

 

Aseta hillon päälle toinen kostutettu rössylevy  ja paina varovasti tasaisesti paikoilleen.

Vatkaa jäähtynyt ruskistettu voi vaahdoksi ja mausta varovasti suolalla. Levitä vaahdotettu ruskistettu voi tasaiseksi kerrokseksi levyn päälle ja aseta viimeinen levy kakun kanneksi. Paina varovasti tasaisesti paikoilleen.

Hyydytä kakkua kylmiössä ja sen jälkeen pieni hetki pakastimessa ennen paloiksi leikkaamista.

 

Tässä välissä tee rössypallot ylijäämäpaloista.

Hienonna rössypalat, lisää sekaan pippurituorejuusto sekä paholaisen hillo ja mauste. Pyöritä seoksesta n. 10g kokoisia palloja ja pyöritä ne juustoraaste-persiljaseoksessa.

 

Paista tai grillaa paprikasiivut.

 

Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi. Leikkaa reunat siistiksi joka sivulta, sen jälkeen neljään yhtä suureen, suorakaiteen malliseen palaan.

Aseta palat lautaselle, nosta päälle grillattu paprikasiivu, asettele sen päälle merisuolahiutaleet.

Pursota balsamicoa yhdelle pitkälle ja yhdelle päätysivulle niin että balsamico valuu osittain leivoksen kylkeä pitkin lautaselle. Ripottele paprikan ja balsamicon päälle hieman mustaa suolarouhetta.

Asettele rössypallot lautaselle, kaksi toiselle puolelle leivosta ja yksi toiselle puolelle.

Pursota lautaselle koristeeksi balsamicotippoja ja asettele hieman rucolaa.

Annos syödään veitsellä ja haarukalla.

Annosta voidaan tarjoilla kuten voileipäkakkuleivoksia.

Palapaino on n. 130 g.

 

Ajatus tästä tuotteesta syntyi kun tuotekehityspäällikkömme kysyi minua suunnittelemaan tuotteen tähän kilpailuun. Näin tuotteen heti leivosmallisena ja paholaisen hillon kanssa sovellettuna. Eräässä tilaisuudessa maistoin catering-tiimimme vetäjän tekemää ruskistettua, vaahdotettua voita ja ajattelin heti että se passaisi mukaan tähän tuotteeseen ja niinhän se passasikin. Rössypallot tein, ettei rössystä tulisi turhaa hävikkiä kun sitä piti leikata paloiksi ja pallot sopivat täydentämään kivasti annosta.” kondiittorimestari Sampo Kotajärvi