Carpaccio

Carpaccio Viskaalin tapaan 

  • n. 500 g Viskaalin naudan sisäfileetä (saa olla suht tuore)
  • 1 sitruuna, mielellään luomu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 tl karkeaa suolaa ja mustapippuria maun mukaan

VALMISTUS:

Puhdista lihasta kalvot ja kääri se muovikelmuun ja pakasta noin 2-3 tuntia. Raasta silla aikaa pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu.

Kun otat lihan pakkasesta, leikkaa se terävällä veitsellä ohuen ohuiksi viipaleiksi ja laita lihaviipaleet laakealle tarjottimelle tai vadille. Ripottele lihan päälle sitruunamehulla (2-3 rkl) maustettu oliiviöljy ja mausteet.

Sitten vain nauttimaan halutun lisäkkeen kera!

LISÄKKEISTÄ:

Perinteisesti Carpaccion päälle laitetaan rucolaa, parmesania ja paahdettuja pinjansiemeniä, mutta Viskaalin lihamestari Antti Pirttikoski nauttii sen mieluummin seuraavanlaisen lisäkkeen kanssa:

    – 2 kevätsipulia
    – 3 isoa tomaattia viipaleena
    – n. 100 g mozzarella- tai fetajuustoa
    – muutama oksa basillikaa
    suolaa ja pippuria
    Asettele ainekset kerroksittain ja lisää mukaan vielä oliiviöljyä ja balsamicoa. Nauti carpaccion kanssa.