Miksi Viskaalin?

Me teemme, emme aio. Syö punaista lihaa hyvällä omallatunnolla. Viskaalin on ilmastoystävällisen ruuantuotannon edelläkävijä. Ainutlaatuisen kiertotalousratkaisun tuotteita ovat ruoka, naudanliha ja lihatuotteet, liikenteen polttoaineeksikin soveltuva biokaasu sekä luomukelpoiset lannoitteet.

 • Ainutlaatuinen ruoantuotannon kiertotalousratkaisu

  Polttoainetta liikenteeseen, ekologisia lannoitteita ja kuivikkeita maatalouteen

  Viskaalissa ollaan edelläkävijöitä ruoantuotannon kiertotaloudessa. Tila, teurastamo ja biokaasulaitos muodostavat kokonaisuuden, jossa materiaali kiertää. Lopputuotteina syntyy ruokaa, lihaa ja lihatuotteita, naudanlannasta ja kotitalouksien ja yritysten biojätteistä biokaasua liikenteeseen sekä puhtaita lannoitteita jälleen ruuantuotannon käyttöön. .

  Viskaalin biokaasulaitoksen laitoksen tuottama ulosmyytävä kaasu vastaa jopa kymmenien rekka-autojen vuosittaista polttoainetarvetta.

  ”Samalla saamme sekä Viskaalin maatilan että pientuotantona lihaa ja lihajalosteita tuottavan lähiruokayrityksemme energiaomavaraiseksi. Tällaisen kiertotalousratkaisun kautta pienenee oleellisesti myös tuottamamme punaisen lihan hiilijalanjälki, kun lehmänlannasta tuleva metaani saadaan talteen”, Viskaalin tilan isäntä Heikki Räinä kertoo.

  Biokaasun lisäksi laitoksesta syntyy sivutuotteena ympäristöystävällisiä lannoitteita, jotka korvaavat vähemmän ilmastoystävällisiä tai esimerkiksi Venäjältä tuotaviin raaka-aineisiin perustuvia lannoitteita. Lisäksi prosessissa syntyy turpeen korvaavia kuivikkeita karjasuojien käyttöön.

   

 • Miten Viskaalissa huomioidaan ilmastonmuutos?

  Johtoajatuksena meillä Viskaalissa toiminnassamme tuottaa herkullista, puhdasta ja laadukasta raaka-ainetta liharuokiin mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti. Ruokimme eläimiämme esimerkiksi leipomoiden ylijäämäleivällä, pyrimme pitämään hankinnassa kuljetukset mahdollisimman lyhyinä. Käytämme myös mahdollisimman paljon kierrätettävää tavaraa niin koneista ja laitteista työvaatteisiin ja toimiston kalustukseenkin asti.

  Eläinten mahdollisimman lajinmukainen kohtelu on myös otettu huomioon kaikessa toiminnassa, eläinsuojissa, kuljetuksissa ja teurastuksessa.

  Nyt meneillään oleva iso investointi biokaasulaitokseen on meillä taas seuraava askel kohti ekologisempaa toimintaa ja kiertotaloutta. Biokaasulaitoksen myötä saamme nautojen tuottamasta metaanista ison osan talteen ja jalostamme sen biokaasuksi. Näin metaani ei pääse ilmakehään lämmittämään ilmastoa vaan otetaan talteen. Tällä on huomattava vaikutus tuottamamme lihan hiilijalanjälkeen.

  Mietimme myös aina mahdollisuuksien mukaan sitä, kuinka pakata tuotteet ympäristöystävällisemmin, kun elintarvikelainsäädäntö kuitenkin vaatii tiettyä säilyvyyttä tuoretuotteissa ja toisaalta ostovalinta tehdään pakkauksen ulkonäönkin perusteella. Kiertotalous on tulevaisuutta ja siinä me Viskaalissa olemme edelläkävijöitä. Hyödynnämme teurastamamme naudan sataprosenttisesti: ihmisten ravinnoksi, eläinruuaksi, nahat menevät eteenpäin jalostukseen ja loput käsitellään biokaasulaitoksessa.

  Syö vähemmän, mutta syö parempaa. Suomalaista, puhdasta, eettistä ja sellaista ruokaa, jota kasvatetaan ekologisesti kestävällä periaatteella. Siihen me Viskaalissa panostamme.

  Viskaalin tilalla kehitetään toimintaa vähitellen kohti hiilineutraalimpaa toimintaa. Suurin osa pelloista on nurmiviljelyssä ja nurmihan itsessään sitoo hiiltä. Lisäksi pyrimme viljelemään myös kasveja, jotka sitovat hiiltä maaperään. Turvepeltoja meillä ei varsinaisesti ole kuin muutama lohko.

  Nautojen hengityksestä tuleviin päästöihin taas voidaan vaikuttaa ruokinnalla ja tutkimme jatkuvasti vaihtoehtoja, kuinka päästöjä voidaan pienentään.

  Tuotamme Viskaalissa hyvän omantunnon punaista lihaa. Meidän tuotteita saa nauttia hyvällä omallatunnolla!

 • Ovatko Viskaalin tuotepakkaukset kierrätettäviä?

  Kyllä. Kaikki Viskaalin tuotteet on pakattu kierrätettävään muoviin. Lisätietoa saatte oman alueenne  jätteidenkäsittelylaitokselta ja rinkiin.fi -sivustolta.

  Tutkimme myös jatkuvasti muita erilaisia pakkausvaihtoehtoja, jotka ovat sekä ekologisia että elintarviketurvallisia.

   

 • Miten Viskaalin tuotteet eroavat muista lihatuotteista?

  Viskaalin tilan lihatuotteet tehdään alusta asti samassa talossa. Kun naudanliha teurastetaan meillä, tiedämme ihan varmasti, mistä liha tulee ja mitä lihaa käytetään esimerkiksi makkaroihin ja palvituotteisiin. Viskaalin liha on varmasti suomalaista ja läheltä. Iso osa lihasta tulee meidän omalta tilalta. Myös possu- ja kalkkunatuotteisiin käytämme suomalaista lihaa.

  Teemme lihan leikkauksen, jauhelihan, makkarat ja palvituotteet käsityönä itse. Tiedämme siis laadun. Raaka-aineesta emme tingi. Esimerkiksi makkaroissa käytetään muita raaka-aineita, kuten mausteita, vettä tai perunahiutaletta vain antamaan rakennetta ja makua.

   

Myyntipaikat

Tutustu TÄSTÄ meidän uudistuneeseen nyhtölihaan ja kysy lähikaupastasi!
pohjois-suomi

Kaikki K- ja S-ryhmän kaupat

Halpahallit ja Oulun myyntipisteemme Pulla-Pirtin leipomomyymälä.

Etelä-suomi

Helsinki: K-Citymarket Easton, K-Citymarket Malmi & K-Supermarket Westbest

Järvenpää: K-Citymarket Järvenpää & K-Supermarket Peltola Järvenpää

sekä Nastolan K-Supermarket

viskaalin tilakauppa

Viskaalintie 54, 91500 Muhos

AVOINNA

Ti–to 11–17, pe 11–18
La–ma ja juhlapyhien aattoina suljettu

Lue lisää