Viskaalin tilalla kasvatetaan Limousin-karjaa emolehmäperiaatteella sekä lähialueen tiloilta tulleita nautoja. Nurmirehu tulee omilta pelloilta. Viskaalin eläimet saavat kulkea vapaasti pihatossa ja niityillä ja niiden lajinmukaisesta käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista huolehditaan.

 

EETTISESTI TUOTETTUA PIHVIKARJAN LIHAA

Viskaalin tilan tuotantosuuntana on emolehmätuotanto, jossa koko lihantuotantoketju toimii samassa paikassa. Näin eläimet tulevat tutuiksi, niillä on hyvät olot ja ne saavat olla pitempään tutussa laumassa ja ympäristössä, mikä tukee niiden luontaista käyttäytymismallia. Tilalla kasvatetaan myös muilta tiloilta tulleita vasikoita.

PUHDASTA RAVINTOA KESTÄVÄN KEHITYKSEN PERIAATTEELLA

Viskaalin eläimiä ruokitaan mahdollisimman puhtaasti. Pääravintona on omalla tilalla tuotettu heinä, säilörehu ja vilja. Laidunkaudella eläimille annetaan lisäksi kivennäisiä ja seosrehua laitumelle, jos laitumelta saatu ravinto ei riitä.

Limousin-vasikat saavat juoda emänsä maitoa noin puolen vuoden ikään saakka, jolloin ne saavat maidosta paitsi energiaa myös tärkeitä vasta-aineita tauteja ja sairauksia vastaan. Kestävän kehityksen periaatteella eläimille syötetään myös leipomoista saatua ylijäämäleipää. Eläinten tuottama lanta ja virtsa hyödynnetään rehuntuotannossa kasvukauden aikana. Lannasta tuleva metaani tullaan jalostamaan pian oman tilan biokaasulaitoksessa biokaasuksi.

ELÄIMILLE SOPIVAT TILAT

Tilaan kuuluu useita eri rakennuksia navetoista autotalleihin ja rehusiiloon. Viskaalin eläimille on tehty mahdollisimman hyvät tilat ja elinolosuhteet. Vuosina 2019-21 valmistuneet pihattonavetat tarjoavat eläimille vapaan liikkuvuuden omassa laumassaan ja mahdollisuuden kulkea vapaasti ulkokarsinoihin. Vesi otetaan omasta kaivosta ja tarvittava energia pihattoihin tuotetaan aurinkopaneeleilla. Kesäkauden osa karjasta laiduntaa mahdollisuuksien mukaan ulkona.

ITSE TEHDÄÄN ALUSTA LOPPUUN

Viskaalin liha teurastetaan omassa teurastamossa Ruokaviraston valvoman prosessin mukaisesti. Liha leikataan käsin. Lihasta valmistetaan maukkaita makkaroita ja palvituotteita Viskaalin makkaramestarien voimin.

Viskaalissa on koko lihatuotannon ketju on samassa paikassa. Eläimet teurastetaan, lihat leikataan käsityönä, tarvittavat osat raakakypsytetään ja omasta lihasta tehdään itse makkarat, palvituotteet ja muut herkut. Kaikki samassa talossa. Näin tiedämme varmasti, mitä asiakkaalle tarjoamme.
Lihatuotteet tehdään pääosin naudasta.