Lihakeitto tehdään naudan lavasta
Perinteinen lihakeitto syntyy naudan luullisesta lapapalasta sekä suomalaisista juureksista. Maun salaisuus on pitkä keittoaika. Parhaimmillaan lihakeitto on seuraavana päivänä.

Perinteinen lihakeitto
4- 6 hlö
1 kg naudan luullista lapaa
2 l vettä
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
3 porkkanaa
1 pieni pala selleriä
1 pieni palsternakka
1 pieni lanttu
1 kuorimaton sipuli
2 kuorittua sipulia
6 perunaa
suolaa
persiljaa
- Huuhdo liha kylmällä vedellä ja laita kattilaan. Kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua muutaman minuutin ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
- Lisää pippurit, laakerinlehti, kuorimaton (pesty) sipuli, persilja ja ripaus suolaa.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä pari tuntia (huolehdi ettei vesi lopu kattilasta), kunnes luu irtoaa lihasta.
- Ota liha liemestä ja paloittele mieleisen kokoisiksi paloiksi.
- Siivilöi keitinliemi ja laita takaisin kattilaan (lisää tarvittaessa vettä).
- Paloittele porkkana, selleri, palsternakka ja lanttu ja laita lihojen kanssa kiehumaan. Anna kiehua n. vartti ja lisää paloitellut perunat ja sipulit.
- Anna kiehua vielä parikymmentä minuuttia ja tarkista suola (lisää tarvittaessa).
Ripottele päälle persiljaa. Anna tekeytyä hetki kannen alla ennen syömistä. Parhaimmillaan lihakeitto on usein vasta seuraavana päivänä.
Resepti: Antti Pirttikoski
Tutustu myös näihin resepteihin
Hanger steak tai Flank steak (kuve) - Grillaus
Tuunaa Rössy! -kisan finalisti: Rössypottua De Gamlas Hem
Osso bucco
4-5 annosta
30 min
Näin teet kuivalihaa
Jälkimarinoitu paahtopaisti
Tilanhoitajan lihapata
Tuunaa Rössy! -kisan finalisti: Paholaisen rössykakku ja Rössypallot
Iowan liha-chilikeitto
Tuunaa Rössy! -kisan kakkonen: Viskaalin Mörkö
Täytetyt paprikat
Paistettua naudanmaksaa piccata
4-5 annosta
30 min