Kokeilut keitettyjen liharuokien kanssa jatkuvat. Nyt on vuorossa lihasoppa.

Soppaa!

Vihdoinkin ja pitkästä, pitkästä aikaa tein lihasoppaa. Jopa niin pitkästä aikaa, että resepti piti katsoa netistä. Kiitos myös hyvistä vinkeistä facebook-kyselyssämme.

Luotin lopulta Marttoihin ja tuunasin heidän ohjettaan tapani mukaan niillä aineksilla, mitä jääkaapista löytyi. Suosimme Viskaalin isännän kanssa kasvispitoista ruokaa, mikä tietysti meidän tapauksessa tarkoittaa sitä, että kaikkiin liharuokiin laitetaan runsaasti kasviksia mukaan. Makaronilaatikkoon sipulia ja papuja, samoin jauhelihakastikkeeseen..ja lihasoppaan tuli nyt ainakin palsternakkaa, porkkanaa, yhtä tämänhetkistä lempiraaka-ainettani varsiselleriä sekä Sodankylän kaskinauriita. Perunoitakin laitoin, mutta varsin vähän.

Lihamestarimme Antti suositteli keittolihaksi luullista lapaa. Näin etäpäivänä kotitoimistossa työskentelyn ohessa on hyvä keitellä soppaa. Laitoin lihat kattilaan aamupäivällä, välissä laakerinlehden, mauste- ja valkopippureita sekä suolaa. Iltapäivällä liha oli jo kypsää ja irtosi luusta. Lisäsin vihannekset ja annoin vielä kiehua hellalla hiljalleen vajaan tunnin.

Hyvää tuli ja äärimmäisen helppoa tehdä!. Teen kyllä kohta uudelleen. Lihasoppa on myös Marttojen mukaan todella kevyttä ruokaa, joten tästä taitaa tulla uusi arkiruokasuosikki.

Isäntäkin tykkäsi.

Viimeisimmät