Piadinaa ja lomatunnelmia

Meidän mielestämme yksi lomareissujen parasta antia on ruoka. On mielenkiintoista maistella kunkin alueen omia ruokalajeja ja tehdä herkullisia ruokalöytöjä. Tällä kertaa "löytyi" Piadina, emiglia-romagnalainen litteä leipä, jota tarjoillaan eri täytteillä.

Loma ja kesä liitetään meillä Suomessa aina yhteen, mutta maatilalla se tuntuu vähän hassulta, kun kesä on meillä sitä kaikista aktiivisinta aikaa ja töitä riittää. Toki lomat pyörivät ja Viskaalin väki pääsee kukin vuorollaan elpymään arjen kiireistä ja nauttimaan kesästä.

Me kävimme Viskaalin isännän kanssa lomailemassa Italiassa, tuossa ruokafanien luvatussa maassa. Isäntä nukkui ekat aamu- ja iltapäivät vuokratalomme pergolan sohvalla ja minä nautin, kun sain kokata ruokaa Italian hienoista raaka-aineista.

 

Loman lopuksi vierailimme Bolognassa, Italian ”ruokapääkaupungissa”, jossa saimme nauttia ympärillä olevan maakunnan Emiglia-Romagnan kuuluja tuotteita: parmankinkkua, mortadellaa, parmesan-juustoa, erilaisia salameja yhdessä kaupungin lukuisista liha- ja herkkukaupoissa. Herkkuvalikoima tarjoiltiin ohuieksi viipaleiksi leikattuna isolta tarjottimelta ja huuhdeltiin alas poreilevalla lambruscolla. Perfetto!

 

Mielenkiintoinen ruokalöytö oli emiglia-romagnalainen litteä vehnäleipä Piadina, jota tarjoiltiin eri täytevaihtoehdoin lähes joka kuppilassa. Me täällä Pohjois-Pohjanmaalla voimme tehdä vastaava omasta rieskastamme.

Tässä pohjoispohjalainen piadina täytettynä Viskaalin palvinaudalla, pekonilla ja rucolalla. Kannattaa kokeilla! Levitteenä voi maun mukaan käyttää joko ihan voita tai margariinia tai esimerkiksi salaattikastiketta maun mukaan.

 

 

 

Ihanaista kesän jatkoa kaikille! Nyt nautitaan ja eikös tässä jo kohta pääse taas nauttimaan syksyn sadosta!

Viimeisimmät