Makaronilaatikko

Kaikkien suosikki

Makaronilaatikko, tuo arkiruokien pelastaja ja kouluruokailun klassikko. Vaikka se vaikuttaa yksinkertaiselta, tuntuu kaikilla olevan oma tapansa valmistaa se. Ainakin Viskaalissa. Tässä minun versioni makaronilaatikosta. Jatkoa muun Viskaalin väen versioista seuraa facessamme.

Ai niin, ei pelkästään itse resepti ole se keskustelun aihe vaan myös se, syödäänkö laatikko ketsupilla vai ilman, isännän ja minun mielestäni ehdottomasti ketsupilla.

Olen aina tykännyt kaikista vihanneksista todella paljon ja tapanani on tunkea niitä kaikkiin ruokiin, myös makaronilaatikkoon. Isäntä ei tästä oikein välitä, vaikka toki muuten vihanneksista tykkääkin. Suosikkiversioni on suhteellinen perinteinen makaronilaatikko, johon lisätään vihreitä pakastepapuja, paljon sipulia sekä maustetaan currylla. Toimii muuten todella hyvin sen ketsupin kanssa!

Nyt käytin vihanneksina kasvihuoneen ja kasvimaan satoa, vihreää paprikaa, keltaista kesäkurpitsaa ja sipulia. Mausteena vain valkopippuria ja suolaa. Tässäpä ohje.

Pussi täysjyväpastaa.

400 g 10% jauhelihaa

n. 6 dl maitoa

2-3 munaa

valkopippuria, suolaa

tarjolla olevia kasviksia kuutioina (sipulia, paprikaa, vihreitä papuja, kesäkurpitsaa…) kypsennettynä n. 5 dl

Ruskista jauheliha ja vihannekset erikseen, yhdistä ja mausta. Keitä makaronit kypsiksi. Sekoita munat ja maito. Sekoita lopuksi kaikki aineet, laita uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

Viimeisimmät