Chili con carne

Viskaalin chili con carne tehdään Viskaalin valmiista naudan paistisuikaleista -kuutiotkin kelpaavat - ja maustetaan vain sopivasti chilillä. Lisää tulisuutta voi sitten kukin lisätä oman maun mukaan.

Chili con Carne

6 – 8 hlölle

2 pkt Viskaalin naudan paistisuikale tai -kuutio 400 g

2 keskikokoista sipulia

4 valkosipulin kynttä

1 lehtisellerin varsi

1 porkkana

1 tl tummaa balsamicoa

1 rk keskivahvaa chiliä

1 rkl juustokuminaa

1 rkl savupaprikaa

2 tl suolaa

1 rkl ruskeaa sokeria

1 prk tomaattimurskaa

2 prk säilykepapuja (ruskeita tai valkoisia)

öljyä paistamiseen

Kuori ja paloittele vihannekset, ruskista ne öljyssä kevyesti, lisää tomaattimurska ja mausteet, myös balsamico. Hauduta noin 10 minuuttia ja kaada pataan.  Ruskista sitten huoneenlämpöiset lihat ja lisää pataan. Paista uunissa 150 asteessa noin kaksi tuntia, kunnes liha on murenevan pehmeää. Lisää lopuksi pavut (joista neste poistettu) ja anna hautua uunissa vielä noin vartin. Tarkista suola.

Nauti tortillojen tai riisin sekä salaatin kera.