Rössykeitto

Pohjoispohjalainen veripalttu rössy sopii loistavasti aasialaisiin makuihin. Tämä keitto on huippuhyvää ja maistuu varmasti heillekin, jotka eivät perinteisestä rössypotusta niin välitä!

4-6 hlölle

 

250 g naudanrintaa (tai paistisuikaleita)

1,5 l vettä

400 g retiisejä

250 g pavunituja

3 kevätsipulia

1 sipuli

1 pala (n. 300 g) rössyä

2 rkl valkosipulimurskaa

2 rkl seesamiöljyä

1 rkl kalakastiketta

rkl chilijauhetta

3 rkl soijakastiketta

 

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Leikkaa naudan rinta noin puolen sentin siivuiksi. Paista liha kuumassa seesamiöljyssä molemmin puolin, siirrä kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna ja jätä liha kypsymään miedolla lämmöllä.
  2. Pese ja pilko retiisit neljään osaan. Kuori ja pilko myös sipuli. Paista seesamiöljyssä, kunnes retiisi on hieman pehmennyt. Pilko kevätsipulit noin 3 sentin pituiseksi suikaleiksi.
  3. Lisää vihannekset ja pavunidut lihakeittoon, anna kiehua vielä noin 15 minuuttia. Lisää kala- ja soijakastike sekä kuutioiksi paloiteltu rössy. Lämmitä.