Jälkimarinoitu paahtopaisti
Tämä Oulun Koti- ja maatalousnaisilta saatu resepti on oivallinen tarjottava juhliin. Se on paitsi herkullista, myös helppo valmistaa etukäteen. Ja koska se tarjoillaan kylmänä, sopii se erinomaisesti buffet-pöytään.
Paisti
1,5 kg naudan paahtopaistia
öljyä, suolaa, pippuria
Marinadi
2 kpl punasipulia viipaloituna
3 kpl valkosipulinkynsiä (viipaloituna)
1 dl rypsiöljyä
3 rkl teriyaki-kastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 rkl tuoretta rosmariinia (silputtuna)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla jokaiselta sivulta nopeasti.
- Suolaa ja pippuroi paisti kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200 °C uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 62 °C. Tällöin paistin sisus on vielä punertavaa.
- Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa jäähtynyt paisti mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Mittaa isoon kannelliseen kulhoon marinadin ainekset.
- Nostele paahtopaistiviipaleet kulhoon. Kääntele viipaleita, jotta ne maustuvat kauttaaltaan ja kaikki ainekset menevät sekaisin.
- Sulje kansi tiukasti, ravistele ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Paistin voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä.