Jälkimarinoitu paahtopaisti

Tämä Oulun Koti- ja maatalousnaisilta saatu resepti on oivallinen tarjottava juhliin. Se on paitsi herkullista, myös helppo valmistaa etukäteen. Ja koska se tarjoillaan kylmänä, sopii se erinomaisesti buffet-pöytään.

Paisti

1,5 kg naudan paahtopaistia

öljyä, suolaa, pippuria

 

Marinadi

2 kpl punasipulia viipaloituna

3 kpl valkosipulinkynsiä (viipaloituna)

1 dl rypsiöljyä

3 rkl teriyaki-kastiketta

2 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl hunajaa

1 rkl tuoretta rosmariinia (silputtuna)

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

 

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla jokaiselta sivulta nopeasti.
  2. Suolaa ja pippuroi paisti kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200 °C uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 62 °C. Tällöin paistin sisus on vielä punertavaa.
  3. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa jäähtynyt paisti mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  4. Mittaa isoon kannelliseen kulhoon marinadin ainekset.
  5. Nostele paahtopaistiviipaleet kulhoon. Kääntele viipaleita, jotta ne maustuvat kauttaaltaan ja kaikki ainekset menevät sekaisin.
  6. Sulje kansi tiukasti, ravistele ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Paistin voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä.