Hevosenliha on punaista lihaa parhaimmillaan! Ranskassa se on kuulemma talviruokaa. Onhan hevosenlihassa paljon rautaa. Lisäksi se on erittäin vähärasvaista. Kokeileppa tätä Viskaalin lihamestari Antti P:n lasagnereseptia! Maistuu varmasti!
Hevoslasagne
Juustokastike
50 g voita
2/3 dl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
150 g juustoraastetta
Suolaa
Mustapippuria
Sulata voi ja lisää jauhot kokoajan sekoittaen. Lisää maitoa vähän kerrallaan edelleen sekoittaen. Anna kiehahtaa hetki ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota kattila pois liedeltä ja lisää juustoraaste.
Jauhelihakastike
500 g hevosen jauhelihaa
4-5 kpl tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
Suolaa
Mustapippuria
Oreganoa
Basilikaa
Vettä n. 2 dl
Pilko tomaatit ja laita kattilaan veden kanssa. Laita kiehumaan ja lisää pilkotut sipulit ja jatka keittämistä n. ½ tuntia. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.
Ruskista ja mausta hevosen jauheliha. Ja lisää se tomaattikastikkeeseen.
Kasaa kerroksittain lasagnelevyjen kanssa vuokaan aloittaen ja lopettaen valkokastikkeeseen. Lisää päälle vielä juustoraastetta ja paista n. 170 asteessa n.45 minuuttia.
Jos korvaat lasagnelevyt ruispaloilla, saat hieman erilaisen ja täyteläisemmän version Italialaisesta herkusta.