Pippuripihvi
Pippuripihvi on klassikko.
ainekset
6 annosta
1 kg naudan ulkofileetä
3 rkl kokonaisia musta-, valko- ja viherpippureita
1,5 tl suolaa
1 tl kuivattua rosmariinia
2 rypsiöljyä
Paahtosipulimajoneesia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl persiljaa hienonnettuna
1,5 dl majoneesia
3 rkl paahdettua sipulirouhetta
ohjeet
1. Poista fileestä kalvot. Sido liha tarvittaessa paistinarulla tasaisen muotoiseksi.
2. Rouhi pippurit. Sekoita suola ja rosmariini pippureihin ja levitä seos työlaudalle. Hiero öljyä fileen 2. pintaan ja pyörittele se kauttaaltaan mausteissa. Anna lihan olla huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
3. Kuumenna grilli. Paahda fileen pinta grillissä joka puolelta kauniin ruskeaksi. Pistä lihaan lämpömittari, laske grillin lämpötila 120-asteiseksi. Kypsennä fileetä välillä käännellen noin 30 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpö on 55 astetta, jolloin filee on mediumkypsä. Jos grillissäsi ei ole lämmönsäätömahdollisuutta, grillaa lihaan kaunis pinta grillissä ja tee loppukypsennys 120-asteisessa uunissa.
4. Siirrä liha leikkuulaudalle ja peitä se leivinpaperilla ja paksulla pyyhkeellä. Anna levätä 15 minuuttia.
5. Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
6. Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen kanssa.