Makaronilaatikko lihamestari Anttien tapaan

Tässä Viskaalin lihamestari Anttien makaronilaatikkoreseptit. PAntin makaronilaatikon reseptiä käyttää kuulemma useampikin Viskaalin väen lihamies. Huhuja myös liikkuu, että alkuperäinen resepti olisi lähtöisin tosi lihamies Janne Pekkalalta (kiitos Janne!). Mutta jokainenhan tuunaa laatikosta aina omanlaisensa. Kokeilkaapas!

Munaton makaronilaatikko (Antti P)

400g jauhelihaa

1 sipuli

400 g makaronia(1 pss)

½ pkt Koskenlaskija sulatejuustoa

1 kuutio lihalientä

1 l vettä

mausta jauheliha mieleisellä tavalla (suolaa, pippuria, yrttejä..)

 

Ruskista jauheliha ja sipuli. Sekoita raakojen makaronien kanssa sekaisin.

Kiehauta vesi jossa lihaliemi ja lisää kuumaan nesteeseen sulatejuusto.

Kaada lämmin nesteseos makaronijauhelihaseoksen päälle, niin että peittyvät.

Paista uunissa 180 asteessa n. 20 min ja sekoita. Jatka paistoa vielä n.30 minuuttia.

Tämän idea lähtee n. 22 vuoden taakse kun tytär oli juuri lopettanut vaippojen käytön. Ja yllättäen makaronilaatikko on lasten suosikkiruokiin kuuluvaa herkkua. Mutta tyttäremme oli kananmunalle allerginen..

Jossain työhommissa mietin ääneen miten ko. ruuan saisi tehtyä munattomana. No kuulolla sattui olemaan Janne Pekkala joka kertoi samantien tämän reseptin. Eikä varmaan mitenkään yllätä, että samoihin aikoihin hän teki kyseistä ruokaa aikamme suosituimmassa (Patakakkosen jälkeen) ruokaohjelmassa Makupaloissa Nykyrin Timon kanssa..

 

Antti Ässän versio makaronilaatikosta

Kiehauta hyvänlaatuisia rigatonipastaa (400 g) al dente. Paista 400 g Viskaalin 20% jauheliha ja mausta (suola, pippuri, valkosipuli ja timjami, basilika). LIsää 2 rkl tomaattipyreetä, pilko sipuli kuutioiksi joukkoon.
Tee munamaito: 5 dl punaista maitoa,3 kananmunaa,  ja raasta tähän reilusti, n.2 dl parmesania joukkoon. Sekoita kaikki ainekset ja paista uunissa 170 asteessa n. 45 min. Tarjolle parmesan uustoa ja raikasta salaattia. Lasagnevuoka on tähän paras.