Maksakastike naudan maksasta
Perinteinen maksakastike on yllättävän helppo tehdä. Ja maistuu parhaalta pottumuussin ja puolukoiden kera - ainakin Viskaalin isännän mielestä.
Maksakastike
puoli kiloa Viskaalin tuoretta naudan maksaa
50 g voita
2 rkl jauhoja
puoli litraa vettä
1 dl kermaa
suolaa, valkopippuria
öljyä ja voita paistamiseen
Paloittele maksapala kuutioiksi (poista kalvo, jos sitä ei ole poistettu). Ruskista maksakuutiot pannulla voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla, siirrä odottamaan. Lisää pannuun voi ja jauhot, ruskista kokoajan sekoittaen. Kun seos tumman ruskeaa, lisää kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Mausta pippurilla. Anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää lopuksi kerma ja tarkista suola. Kuumenna kastiketta vielä hetki.
Lisäkkeeksi sopii pottumuussi, puolukat sekä paistettu sipuli ja porkkana joko keitettynä tai raasteena. Nauti!