Maksakastike naudan maksasta

Perinteinen maksakastike on yllättävän helppo tehdä. Ja maistuu parhaalta pottumuussin ja puolukoiden kera - ainakin Viskaalin isännän mielestä.

Maksakastike

puoli kiloa Viskaalin tuoretta naudan maksaa

50 g voita

2 rkl jauhoja

puoli litraa vettä

1 dl kermaa

suolaa, valkopippuria

öljyä ja voita paistamiseen

Paloittele maksapala kuutioiksi (poista kalvo, jos sitä ei ole poistettu). Ruskista maksakuutiot pannulla voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla, siirrä odottamaan. Lisää pannuun voi ja jauhot, ruskista kokoajan sekoittaen. Kun seos tumman ruskeaa, lisää kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Mausta pippurilla. Anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää lopuksi kerma ja tarkista suola. Kuumenna kastiketta vielä hetki.

Lisäkkeeksi sopii pottumuussi, puolukat sekä paistettu sipuli ja porkkana joko keitettynä tai raasteena. Nauti!