Osso bucco

Klassikko vie kielen mennessään

Osso bucco on todellinen liharuokien klassikko, johon käytetään naudan luullista potkaa. Tämä ruoka sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Kokeile!

OCCO BUCCO

4 hlölle

(Resepti: Rotisseur Antti Pirttikoski)

4 naudan potkakiekkoa

1 dl vehnäjauhoa

½ dl korppujauhoa

suolaa

mustapippuria rouhittuna

3 valkosipulin kynttä

1 porkkana

1 sipulia

1 varsisellerin varsi

2 laakerinlehteä

2 dl valkoviiniä

1 rkl tomaattipyrettä

vettä

voita ja oliiviöljyä paistoon

 

Sekoita jauhot ja mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele vihannekset ja paista ne kevyesti öljyssä ja voissa. Kiehauta viini vihannesten kanssa. Ota syrjään.

Kierittele potkakiekot kauttaaltaan jauhomausteseoksessa ja paista voissa molemmin puolin.

Laita ruskistetut occo buccot, vihannekset ja viini uunivuokaan ja kaada päälle vettä niin, että liha ei ihan peity.

Paista uunissa n.3 tuntia 120 asteessa, kunnes liha irtoaa luista. Lisää vettä tarvittaessa.

Nauti esimerkiksi risoton, riisin tai salaatin ja uunijuuresten kera.