Täytetyt paprikat
Tähän helppoon ja nopeaan jauheliharuokaan voi käyttää paprikan lisäksi myös esimerkiksi tomaatteja tai kesäkurpitsaa.
Täytetyt paprikat
4-6 hlölle
4 isoa paprikaa
400 g Viskaalin jauhelihaa (rasvaa < 10 %)
3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 keltasipuli
2 dl kypsää täysjyväriisiä (tai ohrasuurimoita)
1-2 dl pakastettuja tai kuivattuja tatteja/metsäsieniä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl cajunmaustetta
1 tl paprikajauhetta
1 rkl yrttejä (oregano, basilika, timjami)
juustoraastetta
OHJE
Pese ja halkaise paprikat. Poista kannat. Kuori ja kuutioi sipulit.
Paista jauheliha ja sipulit pannulla, lisää sienet. Mausta.
Keitä riisi ja lisää se jauheliha-sipuliseokseen.
Lusikoi täyte paprikan puolikkaisiin ja lisää juustoraastetta päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoile salaatin kanssa.