Röffelit

Tuunaa Rössy! -kisan voittaja

Tuunaa Rössy! -kilpailun voittajaresepti on makea tryffeli: Röffelit. Reseptin luoja Seija Seljänperä. Katso resepti kuvan alta!

Ainesosat:
100 g rössyä
3 rkl makeaa puolukkahilloa (puolukkamehua / puolukkalikööriä)
1 tl kuivattuja karpaloita (Pirkka-tuotteista ainakin löytyy)
2 rkl kuivattua puolukkaa jauheena
200 gr tummaa taloussuklaata
*näitä kaikkia löytyy päivittäistavarakaupoista*

 

Valmistus:
  • Rössy pilkotaan mahdollisimman pieneksi joko sormilla,  veitsellä tai jollakin laitteella.
  • Massaan lisätään puolukkahillo. Jos hillo ei ole tarpeeksi kosteaa, voi massaan laittaa vähän puolukkamehua. (Fiinimpiin voisi laittaa puolukkalikööriä ja karpalothan voisi vaikka uittaa liköörissä ensin)
  • Kuivatut karpalot pilkotaan pieniksi ja lisätään joukkoon.
  • Lisätään 2 rkl kuivattua puolukkajauhetta.
  • Sekoitetaan hyvin, massan tarkoitus olla kosteaa, mutta ei liian märkää. Massa muistuttaa cake pops – taikinaa.
  • Peitetään kannella tai kelmulla ja annetaan muhia yön yli jääkaapissa.
  • Seuraavana päivän tarkistetaan massan kosteus. Jos liian kuivaa, voi lisätä hieman puolukkamehua tai jos liian kosteaa, voi lisätä hieman rössyä.
  • Tarkoituksena olisi, että massasta olisi helppo pyöritellä pikkupalloja. Tuolla minun reseptilläni niitä oli kohtuu helppo tehdä kostetuin käsin.
  • Pyörittele sopivan kokoisia palloja ja laita vielä jääkaappiin.
  • Sulata suklaa vesihauteessa.
  • Pyörittele pallerot lusikan avulla sulassa suklaassa, ripottele vielä lämpimän kuorrutteen päälle puolukkajauhoa. (Nuole suklaansulatusastia välipalaksi 🙂 )
  • Anna jähmettyä kylmässä ja säilytä myös siellä.
Ensimmäisen maistelu-uhrin, Veli-Matti Veijolan,arvio:
” Erikoisella tavalla hyviä, rössy maistuu hyvin, sopisi erittäin hyvin aromikkaan punaviinin seuraksi. ”