Röffelit
Tuunaa Rössy! -kisan voittaja
Tuunaa Rössy! -kilpailun voittajaresepti on makea tryffeli: Röffelit. Reseptin luoja Seija Seljänperä. Katso resepti kuvan alta!
Ainesosat:
100 g rössyä
3 rkl makeaa puolukkahilloa (puolukkamehua / puolukkalikööriä)
1 tl kuivattuja karpaloita (Pirkka-tuotteista ainakin löytyy)
2 rkl kuivattua puolukkaa jauheena
200 gr tummaa taloussuklaata
*näitä kaikkia löytyy päivittäistavarakaupoista*
Valmistus:
- Rössy pilkotaan mahdollisimman pieneksi joko sormilla, veitsellä tai jollakin laitteella.
- Massaan lisätään puolukkahillo. Jos hillo ei ole tarpeeksi kosteaa, voi massaan laittaa vähän puolukkamehua. (Fiinimpiin voisi laittaa puolukkalikööriä ja karpalothan voisi vaikka uittaa liköörissä ensin)
- Kuivatut karpalot pilkotaan pieniksi ja lisätään joukkoon.
- Lisätään 2 rkl kuivattua puolukkajauhetta.
- Sekoitetaan hyvin, massan tarkoitus olla kosteaa, mutta ei liian märkää. Massa muistuttaa cake pops – taikinaa.
- Peitetään kannella tai kelmulla ja annetaan muhia yön yli jääkaapissa.
- Seuraavana päivän tarkistetaan massan kosteus. Jos liian kuivaa, voi lisätä hieman puolukkamehua tai jos liian kosteaa, voi lisätä hieman rössyä.
- Tarkoituksena olisi, että massasta olisi helppo pyöritellä pikkupalloja. Tuolla minun reseptilläni niitä oli kohtuu helppo tehdä kostetuin käsin.
- Pyörittele sopivan kokoisia palloja ja laita vielä jääkaappiin.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Pyörittele pallerot lusikan avulla sulassa suklaassa, ripottele vielä lämpimän kuorrutteen päälle puolukkajauhoa. (Nuole suklaansulatusastia välipalaksi 🙂 )
- Anna jähmettyä kylmässä ja säilytä myös siellä.
Ensimmäisen maistelu-uhrin, Veli-Matti Veijolan,arvio:
” Erikoisella tavalla hyviä, rössy maistuu hyvin, sopisi erittäin hyvin aromikkaan punaviinin seuraksi. ”